
Oppskrift
Marmorert Gresskar- og Sjokoladebrød
Høstsesongen er nå her, og det betyr selvfølgelig masse gresskaroppskrifter. Jeg elsker gresskar, men jeg elsker også sjokolade, så jeg bestemte meg naturligvis for å kombinere de to. Dette brødet er så gøy på grunn av lagdelingen av de to rørene. Det er superenkelt å lage og ser veldig imponerende ut.
Denne oppskriften ble laget i samarbeid med VGAN, som dere sikkert kjenner nå hvis dere følger bloggen min og Instagram. Du kan selvfølgelig bruke hvilken som helst sjokolade du liker, dette er bare min preferanse
Ingredienser
Gresskarrøre
1
linfrø-egg (1 ss linfrø + 3 ss vann)
300
gram gresskarpuré (se notater
4
ss peanøttsmør (bytt ut med annen nøttesmør)
100
milliliter soyamelk + 1/2 ts eplecidereddik
70
gram havremel
60
gram hvetemel (bytt ut med mandelmel for glutenfri)
2
ss kokossukker
1
ts bakepulver
1
ts natron
0.5
ts hver av kanel, vanilje og salt
Sjokoladerøre
1
ss kakaopulver
35
gram smeltet vegansk sjokolade
35
gram hakket vegansk sjokolade
Instruksjoner
Røre
- Forvarm ovnen til 180°C og kle en liten brødform med bakepapir.
- Bland alt for gresskarrøren sammen.
- Ta halvparten av røren i en annen bolle og rør inn den smeltede sjokoladen og kakaopulveret.
- Legg noen ss av gresskarrøren i brødformen og topp med noen ss sjokoladerøre. Gjenta dette til all røren er brukt.
- Dryss over den hakkede sjokoladen.
- Stek i 50-60 minutter. La det avkjøles helt før servering.