Røkt Gresskar Sjokolade Chili

Oppskrift

Røkt Gresskar Sjokolade Chili

Ahh, det er sesongen for alt som er koselig og har gresskarsmak. Jeg synes denne chilien tikker av begge boksene, og det er jeg ikke misfornøyd med. Jeg vet at det kan høres rart ut å tilsette sjokolade, men det gir en ekstra dybde av smak og en fin piff, spesielt siden jeg brukte Grapefruit & Chia Chocolate fra VGAN. Ja, dette er sponset, men jeg lyver ikke når jeg sier at sjokoladene deres er mine favoritter. Selvfølgelig kan du bruke hvilken som helst sjokolade du liker i dette, bare sørg for at den er mer på den bitre siden, så mørk sjokolade er definitivt bedre!

Ingredienser

Gresskar Chili

1 hakket løk
2 finhakkede hvitløksfedd
1 hakket paprika
0.5 hakket butternut gresskar (mitt var ganske lite)
1 teskje spisskummen
1 teskje røkt paprika
1 teskje tørket rosmarin
1 spiseskje soyasaus
1 teskje lønnesirup
1 boks hakkede tomater (400g)
1 boks kidneybønner (240g avrent vekt)
200 milliliter grønnsaksbuljong
35 gram vegansk sjokolade
Salt og pepper (etter smak)

Toppinger

Ris/flatbrød
Vegansk yoghurt/rømme
Hjemmelaget salsa
Raspet sjokolade

Instruksjoner

Gresskar Chili

  1. Stek løken til den er gjennomsiktig, 5-7 minutter
  2. Tilsett hvitløk, krydder, soyasaus og sirup og stek i ytterligere ett minutt
  3. Tilsett grønnsakene dine og dekk dem med krydderne, hell deretter i de hakkede tomatene, bønnene og buljongen
  4. Kok opp alt og la det småkoke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er mørt
  5. Mos litt av chilien med en potetmoser for å få en tykkere konsistens
  6. Rett før servering rør inn sjokoladen og la den smelte. Smak til med salt og pepper og server!