
Oppskrift
Sjokolade granola
Hvem kan si nei til sjokolade til frokost? Jeg vet at jeg ikke kan, fordi sjokolade er livet. En annen oppskrift laget i samarbeid med de fantastiske folkene hos VGAN, min favorittsjokoladeprodusent, uten tvil. Denne granolaen er full av store og deilige klumper, og du kan ende opp med å spise alt på én gang fordi den er så avhengighetsskapende. Beklager, men ikke beklager.
Ingredienser
Tørre Ingredienser
400
ml havregryn
200
ml nøtter og frø (jeg brukte valnøtter, bokhvete og gresskarfrø)
2
ss havremel
2
ss kakaopulver
En klype salt
Våte ingredienser
1
most banan
3
ss peanøttsmør
2.5
ss agavesirup (bytt ut med annen flytende søtningsmiddel)
1
ss kokosolje
Sjokolade til slutt
70
g vegansk sjokolade (jeg brukte VGAN Mørk Sjokolade)
Instruksjoner
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland de våte og tørre ingrediensene hver for seg, og kombiner dem deretter til du får en klumpete blanding.
- Press blandingen ut på et bakepapirkledd stekebrett i ett jevnt lag. Sørg for at det henger sammen; det skal se ut som ett stort stykke granola.
- Stek i 15 minutter, snu deretter brettet 180° og stek i ytterligere 5-10 minutter.
- Når brettet er ute av ovnen, dryss over den hakkede sjokoladen og la alt avkjøles helt.
- Oppbevar granolaen i lufttette beholdere og nyt den med melk, på toppen av yoghurt og smoothies, eller spis den bare med hendene.