
Oppskrift
Sjokolademousse terte
Jeg elsker sjokolademousse, men jeg trodde ikke det var mulig for den å bli enda bedre enn den allerede er. For en feil jeg tok! Når du putter sjokolademousse i en tertebunn, får du virkelig en fest, og jeg har ganske mange som kan bekrefte dette.
Er ikke dette et herlig syn? Vel, det synes i hvert fall jeg. Denne oppskriften ble laget i samarbeid med VGAN, men du kan selvfølgelig bruke hvilken som helst sjokolade du foretrekker; en som er på den halvsøte siden er et godt alternativ. Jeg håper du prøver den ut!
Ingredienser
Bunn
220
gram havremel
4
ss kokossukker
En klype salt
6
ss kokosolje (smeltet)
2
ss agavesirup (tilsett mer hvis du vil ha det søtere)
Fyll
300
gram silken tofu (se notater)
2
ss peanøttsmør (bytt ut med annen nøttesmør)
2
ss agavesirup (tilsett mer hvis du vil ha det søtere)
140
gram vegansk sjokolade (smeltet)
Splash med soyamelk
Topping
Friske bær, kokosflak, kakaonibs, sjokoladeflak, osv.
Instruksjoner
Bunn
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland alt sammen til du får en smuldrete blanding som du kan presse sammen, og som holder formen. Tilsett mer olje eller søtningsmiddel hvis det ikke henger sammen.
- Press det inn i bunnen og opp sidene av en smurt eller klemt 20 cm diameter rund kakeform.
- Stek i 20-25 minutter, eller til kantene er gyldne. La den avkjøles i formen mens du lager fyllet.
Fyll
- Bland alt sammen til det er glatt og kremaktig. Det skal være tykt, men fortsatt hellbart.
- Ha blandingen i bunnen, og jevn den ut.
- Sett alt i kjøleskapet for å stivne i minst to timer. Dekorer før servering og nyt!