Sjokolademousse terte

Oppskrift

Sjokolademousse terte

Jeg elsker sjokolademousse, men jeg trodde ikke det var mulig for den å bli enda bedre enn den allerede er. For en feil jeg tok! Når du putter sjokolademousse i en tertebunn, får du virkelig en fest, og jeg har ganske mange som kan bekrefte dette.

Er ikke dette et herlig syn? Vel, det synes i hvert fall jeg. Denne oppskriften ble laget i samarbeid med VGAN, men du kan selvfølgelig bruke hvilken som helst sjokolade du foretrekker; en som er på den halvsøte siden er et godt alternativ. Jeg håper du prøver den ut!

Ingredienser

Bunn

220 gram havremel
4 ss kokossukker
En klype salt
6 ss kokosolje (smeltet)
2 ss agavesirup (tilsett mer hvis du vil ha det søtere)

Fyll

300 gram silken tofu (se notater)
2 ss peanøttsmør (bytt ut med annen nøttesmør)
2 ss agavesirup (tilsett mer hvis du vil ha det søtere)
140 gram vegansk sjokolade (smeltet)
Splash med soyamelk

Topping

Friske bær, kokosflak, kakaonibs, sjokoladeflak, osv.

Instruksjoner

Bunn

  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alt sammen til du får en smuldrete blanding som du kan presse sammen, og som holder formen. Tilsett mer olje eller søtningsmiddel hvis det ikke henger sammen.
  3. Press det inn i bunnen og opp sidene av en smurt eller klemt 20 cm diameter rund kakeform.
  4. Stek i 20-25 minutter, eller til kantene er gyldne. La den avkjøles i formen mens du lager fyllet.

Fyll

  1. Bland alt sammen til det er glatt og kremaktig. Det skal være tykt, men fortsatt hellbart.
  2. Ha blandingen i bunnen, og jevn den ut.
  3. Sett alt i kjøleskapet for å stivne i minst to timer. Dekorer før servering og nyt!